dimarts, 12 d’octubre del 2010

75 ANYS D'UNA ESCOLA

Ahir vaig anar a l'exposició dels 75 anys de l'escola Raiers.
Totes aquestes fotografies espaiades en el temps, uneixen el record de diferents generacions, en imatges i sensacions fins i tot olfactives, al veure les carteres i els plumiers revius moments d'infantesa oblidada.
Veus retratada una època i captes una manera de viure i entendre el món, amb tots els convencionalismes i la seva repressió.
Visualitzes com ha canviat l'escola i la manera d'ensenyar, amb l'arribada de la tecnologia i tot el seu procés innovador.
Pissarra i guix, els símbols de totes les escoles, deixen d'utilitzar-se i passen al racó de les coses velles, al costat dels antics pupitres amb els seus tinters i plumilles. Tots aquests canvis en tant sols 75 anys.
Una bona exposició on es recull la memòria col·lectiva d'un poble.

7 comentaris:

  1. El temps passa depresa i en alguns casos massa depresa i tot i cal pair-ne els constants canvis...saps jo apart de moodle, correus electrònics i el que faci falta encara utilitzo, també guix ( del rodonet que no fa pols) i pissarra!
    Salut i memòria!

    ResponElimina
  2. Veient això...com serà d'aqui a 75 més?

    ResponElimina
  3. Doncs sols queda esperar uns anys mes com serà d'aqui a 20 anys mes? cal recordar sempre el que va ser.. per explicar-ho quan ja no sigui....
    Que els temps passa sense donar-se compte pero passa.

    Petonets y disc dur per recordar..

    ResponElimina
  4. Jo em sento afortunada de viure aquests moments tan especials de canvi!!!

    ResponElimina
  5. La memòria d'un poble diu moltes coses!

    ResponElimina
  6. Saber exhaltar-se pel nou i enamorar-se del vell, difícil combinació. Però no impossible quan el factor humà no ha deixat de ser bàsic.

    Salut

    ResponElimina