dilluns, 4 de maig del 2020

DESCONFINAMENT

Un aire suau, em porta olor de noves flors que es barreja amb l'escalforeta del sol que es desperta.
Avui primer día de l'anomenada fase zero, molta gent ha sortit al carrer amb cautela i el temor de que el virus no rebroti.
La por no ens pot paralitzar. Com espectadors i participants alhora, som responsables dels nostres actes.
Així és com a poc a poc, amb ganes de sortir d'aquest impàs, tornem a trobar-nos al carrer.
Confinats dins de casa hem après a escolta i descobrir el veí del costat mirant-lo des de lluny i fer xarxa  sentint empatia amb les històries de dolor que ens arriben. Formant part de la comunitat, dia rere dia a les 8 del vespre des del balcó, aplaudim a totes les persones del servei sanitari, per tot el seu treball i esforç salvant vides.
Més endavant quan tot això s'hagi acabat,  amb tota la nostra valentia quotidiana, lluitarem per construir un món més humà i saludable. Fent possible que la natura continui obrint-se pas.

7 comentaris:

  1. Poc a poc i amb les precaucions que calgui, tornarem al carrer i a una normalitat que encara no sabem com serà

    ResponElimina
  2. El problema és que no ho anem fent poc a poc, que la gent no acaba de ser responsable, i els que ens governen encara menys.

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Trobo que el XeXu té raó...Per això a molts llocs de Catalunya no podrem passar al nivell 1, l'altre dia hi havia moltes aglomeracions.
    Pels vols de casa meva quan surto, potser trobo mitja dotzena de persones, però gaudeixo de l'aroma de les flors, del cant dels ocells, que mai n'havia sentit tants , ni tant diferents...
    Llibertat, però amb responsabilitat!!!!

    ResponElimina

    ResponElimina
  5. Avui he sortit a caminar, a l'hora que em toca, i què voleu que us digui? Si no fos per les mascaretes semblava un dia ben normal. I no ho és. Em falta responsabilitat per algun lloc...

    ResponElimina
  6. A casa, el reducte roman més o menys net. Darrere la mascareta, qui s'hi amaga? Mentre jo estigui bé... la civilització no m'importa gens (ep, no parlo pas de mi)

    mana l'egoisme, en darrera volta.

    ResponElimina