dissabte, 12 de març del 2011

BOOKCROSSING (197è joc literari)

Avui havia rebut la carta, on li comunicaven, que si no feia efectiu el deute més els interessos de demora, perdria el seu pis. Atrapat i amb un gran buit a l'estomac, no sabia què fer.
Feia dos anys que s'havia quedat sense feina, ara se li acabava l'atur; després de tenir-ho tot, passava al no res. Desganat i gairebé sense dormir, se sentia dèbil. El cap no parava de donar-li voltes, què faria quan perdés la casa? on passaria els dies i les nits?
Tot neguitós surt al carrer per mirar d'allunyar aquest malson. Cansat, perdut i sense esma s'asseu en aquest banc del parc, on troba un llibre; sense ganes comença a fullejar-lo, quan ensopega amb aquesta frase, que el deixa pensatiu: "llegir us farà lliures". De sobte alguna cosa havia canviat, la seva ment volava, mentre els seus dits acariciaven el llibre.
Quan va arribar a casa, mirant-se al mirall ho veié tot més clar, es vendria tots els objectes que havia anat acumulant en temps d'abundància. Ja no li feia por que el carrer fos casa seva, s'havia convertit en venedor i lector ambulant.

8 comentaris:

  1. un llibre que porta un missatge d'esperança! m'ha agradat!

    ResponElimina
  2. Esperem que, a partir d'ara, tot li vagi més bé. Bona aportació!

    ResponElimina
  3. Un missatge en positiu, aviat llegirem el seu blog ambulant.

    ResponElimina
  4. La lectura a més de lliures ens ensenya a racionalitzar les coses bones o dolentes. En aquest cas li obri els ulls a aquest personatge enfonsat.

    Salutacions

    ResponElimina
  5. De moment ha trobat l'esperança, ara també li desitjo molta sort.

    ResponElimina
  6. Els llibres sempre saben com donar un cop de mà
    Fins aviat

    ResponElimina
  7. I és cert que els llibres ho contenen tot. Fins i tot la solució als problemes.

    ResponElimina
  8. Ni un sol dia sense llegir alguna cosa!!! , ni uns sol dia sense escriure'n unaltra...

    ResponElimina